Floragruppen | 2015-06-17 Kristinelunds ädellövskog

I ösregnet var vi bara tre personer samt en hund, som valde att göra sin obligatoriska kvällspromenad tillsammans med oss i skogen. Vinden kändes kall ute på den omgivande Ängelholmsslätten, men regnet föll stilla, och det kändes rätt behagligt inne i den skyddande skogen. Där växte ovanligt mycket skogslind, och vi fann den tämligen sällsynta sårläkan i full blom. Här och där täckte skogsbingel och buskstjärnblomma marken nästan fullständigt under träden. I en glänta såg vi ett vackert bestånd av grönvit nattviol, varav några precis hade börjat blomma. I en fuktigare del av skogen fanns ett stort bestånd av ramslök. I regnet var det ingen som tog fram någon kamera. [JEH]

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.