Floragruppen | 2016-08-03 Hasslarps dammar

Det hade regnat på eftermiddagen, delvis ganska kraftigt, och bara tre deltagare kom till kvällsvandringen. Vi började med att gå runt den sydvästra dammen. Denna är grund med fast botten, och i kanterna växer det gott om tiggarranunkel och strandskräppa men även brunskära och nickskära. Med en dragg håvade vi in vattenväxter, mest axslinga men även vårtsärv fastnade på krokarna. Det regnade fortfarande stilla, men temperaturen var behaglig, och eftersom vi alla tre hade bra regnkläder, var det lätt att njuta av stämningen och den sköna luften som vi andades.

Andra halvan av vandringen gick på skräpmarkerna i den norra delen av området, där det växer rikligt med bl.a. palsternacka, och under tiden upphörde regnet. Fåglarna höll sig visserligen på behörigt avstånd från oss, men ändå kändes vandringen alls inte misslyckad. Tyvärr var det ingen som tog fram någon kamera.

Text: Jan-Erik Hederås

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.