Floragruppen | 2017-08-17 Farhultsbaden

Ett tiotal deltagare dök upp när vi vid halv sju-tiden samlades vid Farhults kyrka. Regnet hängde i luften, så vi skyndade oss under Rithas och Leos säkra ledning ner till huvudattraktionen, klockgentianan. Den visade, trots en mulen himmel, upp sin fantastiska blåa färg. Alldeles invid gentianan växte en annan färgstark växt, klockljungen.

På vägen dit såg vi bl.a. höskallra, käringtand, grå ögontröst och den rara granspiran. Sven hade med sin tubkikare, och med hjälp av den kunde vi utförligt studera storspov och myrspov som stod ute i det långgrunda vattnet. Dominerande bland fåglarna var annars gäss, som fanns i stora flockar, främst vitkindad gås. En flock med flera hundra starar höll också till i den rikliga vegetationen nere vid stranden. Några av oss fick också se skymten av en havsörn som uppvaktades av en skränig samling kråkfåglar. Lagom till att vi återvände till bilarna öppnade sig himlen. Vilken tur vi hade!

Text och foto: Tom Svensson

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.