Ekologiska fröer

Behövs ekologiska fröer? Ja! Fröer man köper kan annars vara ”betade”, vilket betyder att de är behandlade med kemiska bekämpningsmedel. På vilket sätt det påverkar mikroorganismer och annat liv i jorden, och i vilken mån kemikalierna går ut i blommor och grönsaker och därmed skadar pollinerande insekter finns det inte mycket forskning om. Men allt fler inser vikten av att våra odlingar är ekologiska redan från start!

Glädjande nog hittar vi också ett allt större utbud av ekologiska fröer i 2020 års frökataloger på nätet.

Lindbloms frö har alltid haft en pålitlig inriktning på ekologiska fröer, så även Impecta och Rara växterNelson Garden har i år en kollektion som omfattar grönsaker och örter, märkt ”Organic”. Frökungen och Odla.nu har också ett utbud.

Massor av möjligheter att odla ekologiskt redan från start, alltså!

Ekologiska bidragarblommor från Lindbloms frö.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.