Skogsvandring lördagen den 24 oktober

Turen gick till skogarna runt Vegeholms slott. Vi såg en hel del svamp men inte så mycket att stoppa i grytan. Lite blev det dock. Lärksopp, rutsopp, blåmusseron och cintrongul slemskivling hörde till de ätliga arter vi hittade. Om man valde att höja blicken mötte oss skogens alla höstsprakande färger. Fikade gjorde vi vid bron över Vegeå, alldeles vid infarten till slottet. Mycket vackrare plats att pausa på är inte lätt att hitta. Tidvis hängde regnet i luften men vi klarade oss torrskodda under hela promenaden. Först när vi vid 13-tiden åter kom fram till våra bilar började det regna. Sammantaget en mycket trevlig vandring som gav många tillfälle att njuta av höstens färger och titta närmare på många spännande svampar.
/Tom Svensson


Spadmurkling, foto Tom Svensson