Helsingborg Sveriges bivänligaste kommun!

Naturskyddsföreningen har utnämnt Helsingborg till Sveriges bivänligaste kommun, efter att ha undersökt och jämfört 136 kommuner. Helsingborg visade sig ha kommit längst när det gäller att göra om kommunala gräsytor till blommande mark, skapa blommande vägkanter och inventera miljöer som kan vara viktiga för pollinatörer. Göteborg kom på andra plats i rankningen.

Naturskyddsföreningen i Helsingborg samarbetar med kommunen om att informera om vad man kan göra i den privata trädgården för att gynna humlor, bin och andra pollinatörer, och I samband med utnämningen fick Christel Kvant kommunalt besök i sin lilla radhusträdgård. Se inslaget på Helsingborgs facebooksida , så får du tips om hur du enkelt får en bivänlig trädgård!

https://sv-se.facebook.com/Helsingborgsstad/videos/vb.110851222326891/247922966303060/?type=2&theater